Božské šľahačkové rezy
Kategória:
VANILKOVÝ KRÉM:
170 g Hery,
80 g Zlatého klasu,
500 ml mlieka,
50 g kryštálového cukru,
50 g vanilkového cukru,
1-2 lyžice kakaa,
rumová aróma
ORECHOVÝ KRÉM:
70 g mletých orechov,
50 g práškového cukru,
50 g vanilkového cukru,
kôra z 1 citróna,
mlieko,
rumová aróma
NA OZDOBENIE:
6 kivi,
200 g jahôd,
750 ml smotany na šľahanie,
1 stužovadlo do šľahačky,
čokoláda
Božské šľahačkové rezy - príprava
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao.
Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta.
Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém.
Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kivi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kategória:
VANILKOVÝ KRÉM:
170 g Hery,
80 g Zlatého klasu,
500 ml mlieka,
50 g kryštálového cukru,
50 g vanilkového cukru,
1-2 lyžice kakaa,
rumová aróma
ORECHOVÝ KRÉM:
70 g mletých orechov,
50 g práškového cukru,
50 g vanilkového cukru,
kôra z 1 citróna,
mlieko,
rumová aróma
NA OZDOBENIE:
6 kivi,
200 g jahôd,
750 ml smotany na šľahanie,
1 stužovadlo do šľahačky,
čokoláda
Božské šľahačkové rezy - príprava
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao.
Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta.
Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém.
Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kivi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešame kakao.
Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta.
Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém.
Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kivi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.