Dolkové koláčiky
• 10 dkg zmäknutého masla, • 10 dkg margarínu, • 10 dkg práškového cukru, • 2 žĺtky, • 30 dkg hladké muky,

Dolkové koláčiky - príprava

    10 dkg zmäknutého masla, 10 dkg sadla a 10 dkg práškového cukru trieme v šľahači do peny pridáme 2 žĺtky a vyšľaháme. Na dosku preosejeme 30 dkg hladkej muky pridáme žĺtkovou zmes rýchle spracujeme v cesto. dáme na 1/2 hodinky oddýchnuť do chladna.
    Potom tvoríme malé guličky, druhým koncom varešky urobíme dolky.
    Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a omočíme v jemne strúhaných orechoch a dolky plníme marmeládou, najlepšie ríbezľovou.
    Naskladáme na plech (papier na pečenie), upečieme v stredne vyhriatej trúbe.
    Vychladnuté koláčiky pocukrujeme
Top