Palacinky s mäsovou plnkou
Kategória: 
Cesto : 2 vajcia, 1 lyžička oleja, 1 dl piva, 150 g hladkej múky, soľ, olej na pečenie. Plnka : 150 g vareného alebo pečeného mäsa, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 200 g hlív, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1 lyžica hladkej múky, voda, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 1 lyžica postrúhaného tvrdého syra (eidam).

Palacinky s mäsovou plnkou - príprava

    V nádobe rozšľaháme vajcia, olej, pivo, múku a soľ.
    Cesto necháme 10 - 15 minút postáť.
    Potom na rozpálenom ohni upečieme tenké palacinky.

    Plnka : Mäso najemno pomelieme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájané hlivy a pomleté mäso.
    Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
    Pridáme múku a toľko vody, aby po prevarení vznikla hustá hmota.
    Omelety potrieme mäsovou plnkou, zrolujeme ich, rozrežeme na polovice a uložíme do pekáča reznou plochou hore.
    V mlieku rozhabarkujeme vajce, postrúhaný syr a polejeme omelety.
    Dáme do rúry 15 - 20 minút zapiecť.
    Podávame so zeleninovým šalátom.
Top