Hliva na maďarský spôsob
Kategória: 
500 g hlivy, 100 g údenej slaniny, lyžica oleja, cibuľa, koriander, paprika, 2 dl smotany, 500 g zemiakov.

Hliva na maďarský spôsob - príprava

    Zemiaky uvaríme v šupke, nie celkom do mäkka.
    Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.
    Hlivy nakrájame na väčšie kúsky, osolíme.
    Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu na plátky.
    Pekáč vymastíme olejom, na dno naukladáme plátky zemiakov, na to vrstvu hlív so slaninou, ochutíme koreninami a soľou. Ako vrchnú vrstvu uložíme plátky zemiakov.
    Mletú červenú papriku vmiešame do smotany, zalejeme ňou navrstvené zložky a v rúre upečieme.
Top