Plnené zemiaky
Kategória: 
4 veľké zemiaky, 20 g údenej slaniny alebo tuku, 20 g cibule, 40 g hlivy, 20 g masla, 1 vajce, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ, 100 g vareného údeného mäsa, 1 dl kyslej smotany, 40 g údeného syra, 20 g masla.

Plnené zemiaky - príprava

    Očistené a umyté zemiaky v prostriedku vydlabeme lyžičkou. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme.
    Pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, speníme
    do ružova, pridáme nadrobno nakrájané hlivy, osolíme
    a udusíme do mäkka.
    Maslo s vajcom dobre vymiešame, pridáme vychladnuté hlivy, posekanú petržlenovú vňať a mleté údené mäso.
    Ochutíme mletým čiernym korením a soľou a všetko dôkladne premiešame.
    Pripravenou plnkou naplníme zemiaky.
    Pečieme vo vymastenej ohňovzdornej mise poliate kyslou smotanou.
    Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Top