Zemiaková roláda
Kategória: 
200 g hlív, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 500 g mletého mäsa, mleté čierne korenie, cesnak, oregáno, 1 kg varených zemiakov, soľ, vajce, 3 lyžice škrobovej múčky, 150 g hrubej múky, petržlenová vňať, 1 vajce na potretie rolády.

Zemiaková roláda - príprava

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme.
    Zmes pridáme k mletému mäsu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a dobre premiešame.
    Zemiaky prelisujeme, osolíme, pridáme vajce, škrobovú múčku a preosiatu múku.
    Spracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plát
    a potrieme ho mäsovou zmesou.
    Zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
    Podávame s dusenou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.
Top