Jahňacie stehno
Ľahký
Kategória:
Na prípravu jahňacieho stehna totiž veľa postupov. Nám sa osvedčil tento.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g 600 g stehna bez kostí
- 3 dcl červené víno
- 50 g rajčinového pretlaku
- 20 g múky
- tuk
- 200 g hliva
- 2 ks cibuľa
- čierne korenie, soľ
- cesnak a rozmarín
Jahňacie stehno - príprava
Mäso prešpikujeme cesnakom, zalejeme vínom pomiešaným s rajčinovým pretlakom a na 24 hodín odložíme na chladné miesto.
Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme spolu s pokrájanou cibuľou
do červenohneda, podlejeme vínom s pretlakom a dusíme do zmäknutia.
Uvarenú hlivu pokrájame na rezance.
Mäkké mäso vyberieme, šikmo pokrájame na porcie, do šťavy pridáme zvyšnú múku vymiešanú s troškou studenej vody. Napokon pridáme hlivy, chvíľku povaríme, ochutíme koreninami.
Mäso podlejeme šťavou a dáme zapiecť.
Ľahký
Kategória:
Na prípravu jahňacieho stehna totiž veľa postupov. Nám sa osvedčil tento.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g 600 g stehna bez kostí
- 3 dcl červené víno
- 50 g rajčinového pretlaku
- 20 g múky
- tuk
- 200 g hliva
- 2 ks cibuľa
- čierne korenie, soľ
- cesnak a rozmarín
Jahňacie stehno - príprava
Mäso prešpikujeme cesnakom, zalejeme vínom pomiešaným s rajčinovým pretlakom a na 24 hodín odložíme na chladné miesto.
Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme spolu s pokrájanou cibuľou
do červenohneda, podlejeme vínom s pretlakom a dusíme do zmäknutia.
Uvarenú hlivu pokrájame na rezance.
Mäkké mäso vyberieme, šikmo pokrájame na porcie, do šťavy pridáme zvyšnú múku vymiešanú s troškou studenej vody. Napokon pridáme hlivy, chvíľku povaríme, ochutíme koreninami.
Mäso podlejeme šťavou a dáme zapiecť.
Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme spolu s pokrájanou cibuľou
do červenohneda, podlejeme vínom s pretlakom a dusíme do zmäknutia.
Uvarenú hlivu pokrájame na rezance.
Mäkké mäso vyberieme, šikmo pokrájame na porcie, do šťavy pridáme zvyšnú múku vymiešanú s troškou studenej vody. Napokon pridáme hlivy, chvíľku povaríme, ochutíme koreninami.
Mäso podlejeme šťavou a dáme zapiecť.