Hliva v aspiku
Kategória: 
3 dl nakladaných hlív, 1 cibuľa, 2 natvrdo uvarené vajcia, 100 g mäkkej salámy, 1 kyslá uhorka, petržlenová vňať, 30 g želatíny, trošku cukru, soľ, ocot.

Hliva v aspiku - príprava

    Hlivy naložené v sladkokyslom náleve scedíme, rozložíme do kompótových misiek, obložíme na kolieska pokrájanou cibuľou, plátkami uvarených vajec, kúskami salámy, kolieskom, uhorky a kúskom petržlenovej vňate (ak nemáme môžeme prizdobiť kúskom kápie).
    Takto obložené hlivy zalejeme čiastočne vychladnutým aspikom.
    Aspik : 1 l vody, cukor, soľ a ocot dáme prevariť.
    Medzitým dáme do trošku studenej vody napučať želatínu, ktorú potom za stáleho miešania rozpustíme v horúcom náleve.
Top