Hliva na víne
Kategória:
8 väčších klobúčikov hlivy, 200 ml bieleho vína, soľ, 2 cibule, 1/8 l sladkej smotany, kúsok masla.
Hliva na víne - príprava
Klobúky hlivy podlejeme vínom, osolíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a dusíme 20 minút.
Potom huby vyberieme, do šťavy pridáme sladkú smotanu a necháme vyvariť asi na polovicu.
Po odstavení z ohňa zjemníme kúskom masla.
Podusené klobúky rozdelíme na taniere a polejeme pripravenou šťavou.
Podobné recepty
Kategória:
8 väčších klobúčikov hlivy, 200 ml bieleho vína, soľ, 2 cibule, 1/8 l sladkej smotany, kúsok masla.
Hliva na víne - príprava
Klobúky hlivy podlejeme vínom, osolíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a dusíme 20 minút.
Potom huby vyberieme, do šťavy pridáme sladkú smotanu a necháme vyvariť asi na polovicu.
Po odstavení z ohňa zjemníme kúskom masla.
Podusené klobúky rozdelíme na taniere a polejeme pripravenou šťavou.
Potom huby vyberieme, do šťavy pridáme sladkú smotanu a necháme vyvariť asi na polovicu.
Po odstavení z ohňa zjemníme kúskom masla.
Podusené klobúky rozdelíme na taniere a polejeme pripravenou šťavou.