Guláš s hlivy
Kategória: 
400 g hlivy, 50 g masti, 2 veľké cibule, mletá paprika, soľ, 4 lyžice hladkej múky, cesnak, 1 lyžica rajčinového pretlaku, rasca, mleté korenie, majoránka.

Guláš s hlivy - príprava

    Na väčšej časti masti osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista, vmiešame časť mletej sladkej papriky, pridáme hlivy pokrájané na väčšie kúsky a dusíme.
    Keď sa šťava vyparí, zmes zaprášime hladkou múkou, opražíme, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, osolíme, pridáme roztlačený cesnak, rajčinový pretlak, mletú rascu, korenie, majoránku a prikryté udusíme
    do mäkka.
    Na lyžici masti speníme zostávajúcu mletú papriku, vmiešame ju do hotového gulášu a ihneď podávame s pečivom alebo so zemiakmi.
Top