Kelová omáčka s hlivou
200 g ružičkového kelu, 250 g hlivy, 1 cibuľa, 400 g masti, 3 vajcia, 1 lyžička červenej papriky, mleté čierne korenie, rasca, soľ. 300 g hlív, 1 strúčik cesnaku, 30 g masla, 2 cibule, 30 g múky, 1 l vývaru z masoxu, 100 ml bieleho vína, mletá paprika, mleté korenie, lyžica octu.

Kelová omáčka s hlivou - príprava

    Kel očistíme a v osolenej vode uvaríme do polomäkka.
    Cibuľu speníme na masti.
    Pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu, odkvapkaný,
    na štvrtky pokrájaný kel.
    Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté dusíme.
    Keď sú hlivy mäkké, pridáme červenú papriku, rozhabarkované vajcia a miešame do zhustnutia.
    Podávame so zemiakmi.
Top