200 g ružičkového kelu, 250 g hlivy, 1 cibuľa, 400 g masti, 3 vajcia, 1 lyžička červenej papriky, mleté čierne korenie, rasca, soľ. 300 g hlív, 1 strúčik cesnaku, 30 g masla, 2 cibule, 30 g múky, 1 l vývaru z masoxu, 100 ml bieleho vína, mletá paprika, mleté korenie, lyžica octu.
Kelová omáčka s hlivou - príprava
Kel očistíme a v osolenej vode uvaríme do polomäkka.
Cibuľu speníme na masti.
Pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu, odkvapkaný,
na štvrtky pokrájaný kel.
Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté dusíme.
Keď sú hlivy mäkké, pridáme červenú papriku, rozhabarkované vajcia a miešame do zhustnutia.
Podávame so zemiakmi.