Losos v lístkovom ceste
Kategória:
200 g lososa na osobu
3 mrkvy,
1 malý pórik,
šafran
maslo,
citrón,
vajce,
500 g lístkového cesta,
150 g syra Lúčina,
500 g lístkového špenátu,
soľ, sezam
Omáčka:
2 dl rybacieho vývaru (bujónu z kocky), 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, kôpor
Losos v lístkovom ceste - príprava
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista.
Vyvaľkáme cesto, poukladáme naň vychladnutú zeleninu, na ňu položíme umytú, vykostenú a stiahnutú (z kože) rybu v celku, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom po celej dĺžke a preložíme pásikom z Lúčiny.
Celú rybu zakryjeme osušeným špenátom.
Prehneme druhú polovicu cesta, odkrojíme zbytočné okraje, dobre pritlačíme spoje a dáme na vymastený plech.
Z ostatného cesta narobíme mriežky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme bielym sezamom.
Pečieme do zlatista pri 220 stupňoch.
Omáčka: Dáme variť vývar s vínom, varom ho zredukujeme na 2/3 a pomaly pridávame smotanu.
Necháme povariť.
Dochutíme soľou a posekaným kôprom.
Kôpor sa už nesmie variť, aby nezosivel.
Kategória:
200 g lososa na osobu
3 mrkvy,
1 malý pórik,
šafran
maslo,
citrón,
vajce,
500 g lístkového cesta,
150 g syra Lúčina,
500 g lístkového špenátu,
soľ, sezam
Omáčka:
2 dl rybacieho vývaru (bujónu z kocky), 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, kôpor
Losos v lístkovom ceste - príprava
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista.
Vyvaľkáme cesto, poukladáme naň vychladnutú zeleninu, na ňu položíme umytú, vykostenú a stiahnutú (z kože) rybu v celku, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom po celej dĺžke a preložíme pásikom z Lúčiny.
Celú rybu zakryjeme osušeným špenátom.
Prehneme druhú polovicu cesta, odkrojíme zbytočné okraje, dobre pritlačíme spoje a dáme na vymastený plech.
Z ostatného cesta narobíme mriežky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme bielym sezamom.
Pečieme do zlatista pri 220 stupňoch.
Omáčka: Dáme variť vývar s vínom, varom ho zredukujeme na 2/3 a pomaly pridávame smotanu.
Necháme povariť.
Dochutíme soľou a posekaným kôprom.
Kôpor sa už nesmie variť, aby nezosivel.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a pór, štipku šafranu a opečieme do zlatista.
Vyvaľkáme cesto, poukladáme naň vychladnutú zeleninu, na ňu položíme umytú, vykostenú a stiahnutú (z kože) rybu v celku, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom po celej dĺžke a preložíme pásikom z Lúčiny.
Celú rybu zakryjeme osušeným špenátom.
Prehneme druhú polovicu cesta, odkrojíme zbytočné okraje, dobre pritlačíme spoje a dáme na vymastený plech.
Z ostatného cesta narobíme mriežky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme bielym sezamom.
Pečieme do zlatista pri 220 stupňoch.
Omáčka: Dáme variť vývar s vínom, varom ho zredukujeme na 2/3 a pomaly pridávame smotanu.
Necháme povariť.
Dochutíme soľou a posekaným kôprom.
Kôpor sa už nesmie variť, aby nezosivel.