Mašličky s rajčiakmi a olivami
Kategória: 
350 g mašličiek, soľ, 4 mäsité rajčiny, 200 g mozarely, 10 čiernych olív (bez kôstky), 1 viazanička bazalky, 5 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, čerstvo zomleté čierne korenia

Mašličky s rajčiakmi a olivami - príprava

    Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
    Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame,
    Mozarelu pokrájame na malé kocky.
    Olivy rozštvrtíme.
    Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky.
    V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda.
    Potom cesnak z panvice vyberieme.
    Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku.
    Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.
Top