Mašličky s rajčiakmi a olivami
Kategória:
350 g mašličiek,
soľ,
4 mäsité rajčiny,
200 g mozarely,
10 čiernych olív (bez kôstky),
1 viazanička bazalky,
5 PL olivového oleja,
2 strúčiky cesnaku,
čerstvo zomleté čierne korenia
Mašličky s rajčiakmi a olivami - príprava
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame,
Mozarelu pokrájame na malé kocky.
Olivy rozštvrtíme.
Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky.
V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda.
Potom cesnak z panvice vyberieme.
Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku.
Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.
Podobné recepty
Kategória:
350 g mašličiek,
soľ,
4 mäsité rajčiny,
200 g mozarely,
10 čiernych olív (bez kôstky),
1 viazanička bazalky,
5 PL olivového oleja,
2 strúčiky cesnaku,
čerstvo zomleté čierne korenia
Mašličky s rajčiakmi a olivami - príprava
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame,
Mozarelu pokrájame na malé kocky.
Olivy rozštvrtíme.
Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky.
V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda.
Potom cesnak z panvice vyberieme.
Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku.
Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.
Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame,
Mozarelu pokrájame na malé kocky.
Olivy rozštvrtíme.
Bazalku umyjeme a osušíme, lístky otrháme a nakrájame na malé pásiky.
V hlbokej panvici zohrejeme olej a ošúpané strúčiky cesnaku v ňom opečieme do zlatohneda.
Potom cesnak z panvice vyberieme.
Cestoviny zľahka premiešame v cesnakovom oleji a dáme ich do veľkej misy, primiešame nakrájané rajčiny, mozarelu, olivy a bazalku.
Šalát pikantne dochutíme soľou a korením.