Pstruh obalený slaninou
Kategória: 
4 pstruhy, šťava z 1 citróna, 1 lyžička soli, 1 strúčik cesnaku, 150 g plátkov anglickej slaniny, 1 cibuľa, 1 lyžica masla, 2,5 dl zeleninového vývaru, rozmarín Plnka: 100 g syra Niva, 50 g tvarohu, 2 lyžice mlieka, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať

Pstruh obalený slaninou - príprava

    Pstruhy umyjeme, osušíme a potrieme osolenou citrónovou šťavou.
    Necháme hodinu odležať.
    Odležané pstruhy naplníme plnkou a otvor zašijeme.
    Dáme na pekáč a obalíme slaninou.
    Pečieme vo vyhriatej rúre.
    Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky, opražíme na masle, pridáme rozmarín, zalejeme vývarom a chvíľu povaríme. Pripraveným vývarom zalejeme skoro upečené pstruhy a pečieme ešte asi 10 minút. Podávame s hranolčekmi.

    Plnka: Pretlačený cesnak zmiešame s petržlenovou vňaťou, syrom nakrájaným na drobné kocky, tvarohom a mliekom.
Top