DOLKY
Kategória: 
400 g polohrubej múky, 20 g droždia, štipku soli, mlieko Plnka: 200 g tvarohu, slivkový lekvár, 150 g pomletého maku zmiešaného s 50 g práškového cukru, 150 g pomletých orechov zmiešaných s 50 g práškového cukru, 100 g rozpusteného masla, práškový cukor

DOLKY - príprava

    Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na doske znovu kysnúť.
    Nakysnuté ich opečieme na rozpálenej platni z obidvoch strán.
    Opečené ich obaríme vriacou vodou a položíme na tanier. Dolky potrieme slivkovým lekvárom, pokvapkáme rozpusteným maslom a obalíme v makovej a orechovej plnke alebo posypeme tvarohom s práškovým cukrom.
    Na záver môžeme dolky opäť pokvapkať rozpusteným maslom.
Top