Nákupy s prehľadom

Kategória: Koláče, zákusky, torty | Tagy: smotany čokoláda
Čo potrebujeme: Cesto: 100 ml voda, 20 dkg cukor krupica, 3 vajcia, 2 lyžice kakao, 1 balíček prášok do pečiva, 200 ml olej, 15 dkg hladká múka. Krém: 2 kelímky kyslá smotana, cukor, 2 kelímky nátierkové maslo, 1 - 2 kelímky smotana na šľahanie, rum. Na ozdobu: 2 balíčky horká čokoláda


Vajcia oddelíme žĺtky od bielkov.
Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Upečený plát necháme vychladiť.
Kyslú krémovitú smotanu s nátierkovým maslom ľahko spolu zašľaháme.
Podľa chuti pridáme cukor, rum.
Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému.
Krém natrieme na vychladnutý plát a na povrch zasypeme hrubou vrstvou strúhanej čokolády na hoblinky.
Dáme do chladničky vychladiť, nakrájame a môžeme servírovať.
Diskusia   Pošli priateľovi  

Komentáre Kto hlasoval Súvisiace odkazy


Mladý jačmeň - zelený jačmeň, chlorella - chcem o ňom vedieť všetko

Nakupovanie cez internet - Internetové obchody nájdete na www.jahoda.sk