Nákupy s prehľadom

Kategória: Zavárame | Tagy: čučoriedky
Čo potrebujeme: 1 kg čučoriedok 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu)


Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňa­me ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterili­zovať 10 minút pri teplote 90 °C.
Ideálne robiť viac dávok naraz.
Diskusia   Pošli priateľovi  

Komentáre Kto hlasoval Súvisiace odkazy


Mladý jačmeň - zelený jačmeň, chlorella - chcem o ňom vedieť všetko

Nakupovanie cez internet - Internetové obchody nájdete na www.jahoda.sk