Nákupy s prehľadom

Kategória: Koláče, zákusky, torty | Tagy: marhule tvaroh želatína
Čo potrebujeme: Cesto: 2dcl poháre práš.cukru, 2 dcl poháre polohrubej múky,2 dcl oleja, 2 dcl vlažnej vody, 4 žĺtky, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva, sneh zo 4 bielkov PLNKA: 25 dkg masla, 20 dkg práš.cukru, 1/2kg tvarohu, 4 lyžice rumu, 1 vanilkový cukor ŽELATÍNA: 1 liter vody / kompótová voda + doplniť vodou/, 2 Zlaté klasy, 17 kociek cukru - marhuľový alebo broskyňový kompót


Cukor vymiešame do penista so žĺtkami,postupne pridávame ostatné ingrediencie a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vyloženom mastným papierom.

PLNKA: Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh, rum a vymiešame do hladkého krému.

ŽELATÍNA: Marhuľový kompót precedíme /marhule odložíme
nabok/,do kompótovej vody dolejeme vodu , aby sme
získali celkové množstvo 1 liter. Asi 3/4 litra
dáme variť spolu s cukrom,medzitým rozmiešame vo
zvyšku vody Zlaté klasy a uvaríme ako puding.

Na vychladnuté cesto rozotrieme plnku, poukladáme marhule, zalejeme ,,pudingovou želatínou" a necháme stuhnúť v chlade.
/namiesto marhúľ môžeme použiť napr. broskyne/
Dobrú chuť!
Diskusia   Pošli priateľovi  

Komentáre Kto hlasoval Súvisiace odkazy


Mladý jačmeň - zelený jačmeň, chlorella - chcem o ňom vedieť všetko

Nakupovanie cez internet - Internetové obchody nájdete na www.jahoda.sk