Nákupy s prehľadom

Kategória: Jedlá z bravčového mäsa | Tagy: údené mäso
Čo potrebujeme: 1 000 g bravčového údeného mäsa, 250 g domácej klobásy, 100 g slaniny, 250 ml vývaru,, 10 ks žemlí, 6 vajec, petržlenová vňať, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ


Mäso, klobásu a slaninu uvaríme domäkka, žemle pokrájame
na väčšie kocky a zalejeme vývarom.
Pridáme na kúsky pokrájané mäso a klobásu.
Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom.
Pridáme opraženú slaninu a 5 žĺtkov, ktoré rozmiešame
vo vlažnom vývare.
Všetko spolu premiešame.
Na zjemnenie chuti vmiešame do hmoty vyšľahané bielky
z 5 vajec.
Do vymasteného pekáča vložíme hmotu a povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
Babu pečieme, kým nie je ružová.
Najchutnejšia je teplá, ale výborne chutí i studená.
Diskusia   Pošli priateľovi  

Komentáre Kto hlasoval Súvisiace odkazy


Mladý jačmeň - zelený jačmeň, chlorella - chcem o ňom vedieť všetko

Nakupovanie cez internet - Internetové obchody nájdete na www.jahoda.sk