Nákupy s prehľadom

Kategória: Koláče, zákusky, torty | Tagy: vianoce kysnuté
Čo potrebujeme: • 1 kg hladké muky (špeciál), • štipka soli, • 15 dkg cukru krupica, • 7 dkg droždia, • 20 dkg masla , • 1 vanilkový cukor, • citrónová kôra, • 2-3 vajcia, • 0,40 litru mlieka, • 15 dkg hrozienok , • hrsť sekaných mandlí na posypanie


Z droždia, mlieka, trošky cukru a muky urobíme kvások. Pridáme ho do muky a s ďalšími surovinami dobre vymiesime na cesto.
Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť v teplej miestnosti asi jednu až 1 1/2 hodiny.
Potom vytvarujeme vianočku, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami a pečieme takmer hodinu pri teplote
170-190 stupňov Celzia.
Diskusia   Pošli priateľovi  

Komentáre Kto hlasoval Súvisiace odkazy


Mladý jačmeň - zelený jačmeň, chlorella - chcem o ňom vedieť všetko

Nakupovanie cez internet - Internetové obchody nájdete na www.jahoda.sk