Losos na bylinkovom masleZvýraznený článok

Lahodná pochúťka na sviatočný obed či večeru.

Celkom náročný
Celkom drahý

Losos na bylinkovom masle
Príprava
Čas varenia/pečenia

Suroviny

  • 4 ks lososa
  • 1 ks citrón
  • soľ
  • drvená razca
  • bazalka
  • oregano
  • olivový olej
  • bylinkové máslo

Losos na bylinkovom masle - Príprava:

    Porcie lososa umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút odležať. Po 20 minútach lososa osolíme, zľahka posypeme drvenou rascou, bazalkou a organom (prípadne aj inými bylinkami). Na panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a porcie lososa vložíme na rozpálenú panvicu. Lososa smažíme asi 5 minút z každej strany. Keď rybu obrátime, položíme na ňu slabý plátok bylinkového masla, aby sa roztiekli. Hotové porcie ryby rozdelíme na taniere, pokvapkáme citrónom a podávame s varenými zemiakmi ochutenými taktiež bylinkovým maslom.

Vaše názory

(5/5)
Vaša emailová adresa nebude uverejnená