CIBUĽA
Kategória: 
cibuľa,med

CIBUĽA - príprava

    Allicín zmenšuje riziko artériosklerózy a trombózy a posilňuje imunytný systém.
    Étericke oleje brzdia zápalové procesy a uvoľňujú hlien. Iba červené a žlté odrody obsahujú zlúčeniny, ktoré zmenšujú riziko vzniku nádorových ochorení a majú protizápalové účinky.
    Je prevenciou proti osteoporóze.
    Obsahuje veľa zinku potrebného na stavbu kostí, vitamíny B,C, A, E.

    Množstvo : čím viac tým lepšie.
    Odporúča sa jesť surová.
    Musí sa jesť len čerstvá, pretože po rozkrojení sa po 24 hodinách sa stáva toxickou.
    Odporúča sa zjesť denne 60 g.
    Po konzumácií sa doporučuje umyť ústa, napr. zubnou pastou Perlička a 14 hodín sa nebozkávať.

    Prostriedok proti zachrípnutiu :
    Cibuľu nasekáme a uvaríme s 3 polievkovými lyžicami medu na sirup.
    Užívajte po lyžičkách.

    Na všetky respiračné infekcie :
    Pripravte šťavu z nasekanej surovej cibule, pokvapkajte ju medom a nechajte stáť cez noc.
    Užívajte každé 2 hodiny 1 kávovú lyžičku.

    Opar pier :
    Liečime tak, že na postihnuté miesto prikladáme plátok surovej cibule.

    Nádcha :
    Predchádzame tak, že do nosa vkladáme tampóny namočené v cibuľovej šťave.

    Bolesti krku :
    Zmierni zábal z jemne nasekanej cibuli.

    Hnisajúce rany :
    Potrieme obväz kašičkou z cibule a priložíme na postihnuté miesto.

Podobné recepty

Top