Odpaľované venčekyZvýraznený článok

Odpaľované venčeky robím rada. Z jednej dávky je veľa koláčikov, takže sa všetci pekne podelíme.

Ľahký
Lacný

Odpaľované venčeky
Čas varenia/pečenia

Suroviny

  • 0.5 L vody
  • 180 g Cera
  • 280 g hladkej múky
  • 8 vajec

Odpaľované venčeky - Príprava:

    ½ l vody,180 g Cera. Spolu povariť, kým sa Cera nerozpustí,
    primiešať 280 g hladkej múky za stáleho miešania, vznikne hladká kaša.
    Do vychladnutého postupne vmiešať 8 vajec, nechať cesto odpočinúť.
    Pomocou cukrárskeho sáčku alebo lyžicou formovať na plech. Najskôr piecť na 250°C, keď „vyskočia“, stíšiť na 170°C a nechať dobre prepiecť (určite 30 minút). Rúru neotvárať! – splasnú!

Vaše názory

(5/5)
Vaša emailová adresa nebude uverejnená