Medovníky - zdobené
ĽahkýCelkom lacný
Varenie
Kategória:
Bez medovníkov si neviem predstaviť žiadne Vianoce či Veľkú noc.
Ingrediencie
Pre 1 Dávka(y)
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 150 g Palmarín
- 4 pl teplého medu
- 4 ks vajcia
- 1 pl mletej škorice
- 1 kl sódy bikarbóny
- 0.5 ks prášku do perníka
- 2 ks badiánu (rozdrvený) alebo 4 klinčeky a aníz
- 1 ks vajce na potieranie
Medovníky - zdobené - príprava
Prísady spracovať.
Na pomúčenej doske rozvaľkať a pomocou formičiek vykrajovať rôzne tvary.
Potrieť rozšľahaným vajíčkom pred aj po upečení. Pri pečení sledujeme perníčky aj vizuálne.
Ľahký
Celkom lacný
Varenie
Kategória:
Bez medovníkov si neviem predstaviť žiadne Vianoce či Veľkú noc.
Ingrediencie
Pre 1 Dávka(y)
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 150 g Palmarín
- 4 pl teplého medu
- 4 ks vajcia
- 1 pl mletej škorice
- 1 kl sódy bikarbóny
- 0.5 ks prášku do perníka
- 2 ks badiánu (rozdrvený) alebo 4 klinčeky a aníz
- 1 ks vajce na potieranie
Medovníky - zdobené - príprava
Prísady spracovať.
Na pomúčenej doske rozvaľkať a pomocou formičiek vykrajovať rôzne tvary.
Potrieť rozšľahaným vajíčkom pred aj po upečení. Pri pečení sledujeme perníčky aj vizuálne.
Na pomúčenej doske rozvaľkať a pomocou formičiek vykrajovať rôzne tvary.
Potrieť rozšľahaným vajíčkom pred aj po upečení. Pri pečení sledujeme perníčky aj vizuálne.