Čokoládové koláčiky s kakaovým krémom a srdiečkami
Veľmi ľahký
Celkom lacný

Valentín sa nezadržateľne blíži a vy stále neviete, čo by ste vymysleli vašej milovanej polovičke? Vyskúšajte lacný, rýchly, chutný a hlavne z lásky, koláčik so srdiečkami. Ako na to? 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

suroviny

  • 1 ks tvaroh
  • 2 ks smotana na šľahanie
  • 2 lyžice pravý vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakao
  • 1 ks čokoládové hoblinky
  • 1 balík cukríky Liebesherzen

Čokoládové koláčiky s kakaovým krémom a srdiečkami - príprava

  1. 1. Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre. 
  2. 2. Zmiešame všetkysuché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce). 
  3. 3. Všetko dôkladne premiešame ručne, alebo pomocou robota a rozpálime rúru na 170 stupňov. 
  4. 4. Do plechu na muffiny vyskládame papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom. 
  5. 5. Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí, sú cacakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť. 
  6. 6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľáhame ich spolu s vanilkovým cukrokm, kakaom a šľahačkou. 
  7. 7. Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády. 
  8. 8. Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).
  9. 9. Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme Haribo cukríky.
Top