Valentín sa nezadržateľne blíži a vy stále neviete, čo by ste vymysleli vašej milovanej polovičke? Vyskúšajte lacný, rýchly, chutný a hlavne z lásky, koláčik so srdiečkami. Ako na to?
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
1 ks tvaroh
2 ks smotana na šľahanie
2 lyžice pravý vanilkový cukor
2 lyžice kakao
1 ks čokoládové hoblinky
1 balík cukríky Liebesherzen
Čokoládové koláčiky s kakaovým krémom a srdiečkami - príprava
1. Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre.
2. Zmiešame všetkysuché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).
3. Všetko dôkladne premiešame ručne, alebo pomocou robota a rozpálime rúru na 170 stupňov.
4. Do plechu na muffiny vyskládame papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom.
5. Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí, sú cacakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.
6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľáhame ich spolu s vanilkovým cukrokm, kakaom a šľahačkou.
7. Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.
8. Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).
9. Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme Haribo cukríky.