Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Čučoriedkový cheesecake
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Hotové za 2h

Smotana s tvarohom a s ovocím so sušienkovým korpusom alebo krehkým cestom, všetky chutia vynikajúco. Či ich nazveme cheesecake alebo tvarožník, je to úplne jedno. Dá sa pripraviť na strašne veľa spôsobov. Dnes som robila čučoriedkový.

Ingrediencie

Pre 8 Osoba(y)

Suroviny

  • 200 g 200 g sušienok (Marína, Indiánky, BeBe...)
  • 100 g klasického masla
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 ks pochúťková smotana (14 až 16%)
  • čučoriedky

Čučoriedkový cheesecake - príprava

  1. Keksy rozdrvíme valčekom alebo v mixéry a spolu s rozpusteným maslom vymiešame na cesto, ktoré rovnomerne rozložíme do formy s priemerom 26 cm. Na spodok si dajte papier na pečenie. Zmes vysypeme a dobre popritláčame aj na okraje formy. 
  2. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 10 minút.
  3. Po vytiahnutí necháme vyhladnúť a navrstvíme naň pripravenú kyslú smotanu zmiešanú s cukrom, vanilkou. Kto má rád tak aj s tvarohom. Kľudne môžete pridať aj citrónovú šťavu na zvýraznenie chute. 
  4. Na vrch nasypeme čerstvé čučoriedky a dáme do chladničky na niekoľko hodín.
  5. čučoriedkový cheesecake postup

Poznámky k receptu

Tento koláč robím s rôznymi obmenami ovocia ale aj do samotného korpusu pridávam napríklad piškóty ale i cereálie s orieškami a ovsenými vločkami. Naposledy som tam pridala aj za hrsť kokosu, čo dodalo zákusku výnimočnú chuť. Odporúčam vyskúšať :-) 

Top