Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Makové rezance
Veľmi ľahkýLacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Tradičné jedlo Slovenskej kuchyne
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 200 g polohrubej múky
- 100 g hrubej múky
- soľ
- 1 ks vajce
- trochu vody
- 100 g maslo
- 150 g mletý mak
- podľa chuti práškový cukor
Makové rezance - príprava
Múku zmiešame dáme vajíčko, soľ, vodu, vymiesime cesto a necháme chvíľu odstáť.
Cesto rozvaľkáme na doske a necháme opäť postáť. Potom úž len nakrájame rezance podľa toho, kto má aké rád, širšie užšie .... Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Ocedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
V miske ich polejeme rozpusteným maslom a posypeme pomletým makom a s práškovým cukrom.
Tradičné jedlo Slovenskej kuchyne
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 200 g polohrubej múky
- 100 g hrubej múky
- soľ
- 1 ks vajce
- trochu vody
- 100 g maslo
- 150 g mletý mak
- podľa chuti práškový cukor
Makové rezance - príprava
Cesto rozvaľkáme na doske a necháme opäť postáť. Potom úž len nakrájame rezance podľa toho, kto má aké rád, širšie užšie .... Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Ocedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
V miske ich polejeme rozpusteným maslom a posypeme pomletým makom a s práškovým cukrom.