Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Chilli con Carne
ĽahkýCelkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Vyhlásená špecialita... Tradičné mexické jedlo. Môžete ho ponúknuť svojim priateľom napríklad na chate, verte, že zožnete úspech. Robievam to aj v kotlíku.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- olivový olej
- morská soľ
- mleté čierné korenie
- mlete chilli
- cukor
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks veľká mrkva
- 1 ks červená sladká paprika
- 500 g hovädzieho mäsa
- 800 g krajaných paradajok v konzerve
- 400 g konzerva fazulí bez nálevu
- 400 g konzerva kukurice bez nálevu
- 400 g konzerva cícera bez nálevu
- 400 ml vody
Chilli con Carne - príprava
Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku, prípadne pridáme stopku zeleru, ale nie je podmienkou.
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej (alebo iný), pridáme nakrájanú zeleninu a korenie a to chilli, soľ, čierne korenie a cukor - spolu osmažíme na miernom ohni cca 5 min.
Teplotu zvýšime, pridáme mleté mäso a miešame pokým sa takmer neuvarí.
Do mäsovej zmesi pridávame konzervovanú zeleninu, paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a všetko zalejeme vodou.
Zmes privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme asi trištvrte hodiny s občasným premiešaním.
Nakoniec dochutíme podľa potreby použitými koreninami.
Nemajte obavu si toto jedlo pripraviť vo väčšom množstve, je vhodné aj na mrazenie a chutí stále výborne.
Dá sa podávať len tak s čerstvou bagetou alebo chlebom, ale je výborné aj s ryžou.
Vyhlásená špecialita... Tradičné mexické jedlo. Môžete ho ponúknuť svojim priateľom napríklad na chate, verte, že zožnete úspech. Robievam to aj v kotlíku.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- olivový olej
- morská soľ
- mleté čierné korenie
- mlete chilli
- cukor
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks veľká mrkva
- 1 ks červená sladká paprika
- 500 g hovädzieho mäsa
- 800 g krajaných paradajok v konzerve
- 400 g konzerva fazulí bez nálevu
- 400 g konzerva kukurice bez nálevu
- 400 g konzerva cícera bez nálevu
- 400 ml vody
Chilli con Carne - príprava
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej (alebo iný), pridáme nakrájanú zeleninu a korenie a to chilli, soľ, čierne korenie a cukor - spolu osmažíme na miernom ohni cca 5 min.
Teplotu zvýšime, pridáme mleté mäso a miešame pokým sa takmer neuvarí.
Do mäsovej zmesi pridávame konzervovanú zeleninu, paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a všetko zalejeme vodou.
Zmes privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme asi trištvrte hodiny s občasným premiešaním.
Nakoniec dochutíme podľa potreby použitými koreninami.
Nemajte obavu si toto jedlo pripraviť vo väčšom množstve, je vhodné aj na mrazenie a chutí stále výborne.
Dá sa podávať len tak s čerstvou bagetou alebo chlebom, ale je výborné aj s ryžou.