Šošovicový prívarok s údeným mäsom
Veľmi ľahký
Lacný

Klasické jedlo našich starých mám. Jednoduché a rýchle. 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 500 g šošovica
  • 1 strúčik cesnak
  • 2 ks cibula
  • olej alebo masť
  • bobkový list, soľ, korenie

Šošovicový prívarok s údeným mäsom - príprava

  1. Prebranú šošovicu dáme variť do studenej vody, soľ, korenie a bobkový list. Šošovicu varíme kým nieje mäkká.
  2. Z masti, múky a cibule urobíme zásmažku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do šošovice. Ešte chvíľku povaríme a dochutíme podľa potreby.
  3. Podávame s údenou krkovičkou či údeným bôčikom nakrájaným na tenké plátky.
  4. Na vrch pridáme opečené väčšie kúsky cibule.
Top