Huspenina – Rôsol
Kategória: 

Hotovú huspeninu podávame pokvapkanú octom, s chlebom a cibuľovým šalátom.

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Suroviny

  • 2 kg bravčových nožičiek
  • 3 dl vody
  • 120 g rôznej koreňovej zeleniny
  • celé čierne korenie
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks strúčikov cesnaku
  • soľ

Huspenina – Rôsol - príprava

    Nožičky očistíme, umyjeme, zalejeme studenou vodou a pomaly varíme.
    Po asi 1 hodine varu pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, celé čierne korenie, cibuľu, cesnak a soľ.
    Varíme ešte asi 2 1/2 až 3 hodiny.
    Potom nožičky vykostíme, mäso rozdelíme na taniere
    a zalejeme precedeným vývarom.
    Huspeninu necháme v chlade stuhnúť.
    Podávame pokvapkanú octom, s chlebom a cibuľovým šalátom.
Top