Grécky kebab
800 g teľacieho alebo jahňacieho mäsa, 4 lyžice oleja, 2 veľké cibule, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 zelené papriky, 1 lyžica múky, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička saturejky, 1 lyžička mäty, soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, (1 dl bieleho vína)

Grécky kebab - príprava

    Mäso nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 lyžicami oleja.
    Zvyškom oleja pokvapkáme vrch, pekáč priklopíme a pokrm pomaly asi 1,5 hodiny pečieme.
    Kebab môžeme vylepšiť podliatím malým pohárom bieleho vína.
Top