Jelenie stehno vo víne
500g mäsa zo stehna, 60g údenej slaniny, 0,5 l vína, soľ, 50g cibule, 1 bobkový list, citrónová kôra, celé čierne korenie, 2 klinčeky, 60g masla, 30g chlebovej kôrky, 0,2 l kyslej smotany

Jelenie stehno vo víne - príprava

    Odblanené a umyté mäso popreťahujeme údenou slaninou, zalejeme vínom a necháme 4 dni odležať na chladnom mieste. Každý deň mäso vo víne obrátime.
    Potom ho z vína vyberieme, osolíme, dáme na pekáč, pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, celé čierne korenie, klinčeky, podlejeme vínom, v ktorom bolo naložené mäso a pečieme v rúre.
    Občas ho polievame rozpusteným maslom, pridáme chlebovú kôrku a pečieme.
    Počas pečenia prilievame smotanu, víno a upečieme mäso do mäkka.
    Mäkké mäso vyberieme, šťavu prelisujeme a vložíme do nej pokrájané mäso.
    Podávame s dusenou ryžou.
Top