Plnené šampiňóny – zapekané
Príprava
Varenie
Kategória: 

Môj obľúbený recept na prípravu šampiňónov. Je to chutné a robievam to veľmi často.

Ingrediencie

Pre 2 Osoba(y)

Suroviny

  • 8 ks väčších šampiňónov
  • 5 dk chudej šunky
  • 1 ks cibuľa
  • vegeta
  • tvrdý sýr
  • sýr Bambino
  • soľ
  • šťava z jedného citróna
  • 1 dl oleja
  • 2 dl mlieka
  • uvarené na kocky pokrajané zemiaky
  • kyslá smotana

Plnené šampiňóny – zapekané - príprava

    Šampiňóny umyjeme, odrežeme stopky, očistíme klobúčiky malým nožom, alebo lyžicou.
    Vydlabané klobúčiky namočíme do mlieka asi na 10 min., následne šampiňónové hlavičky pokvapkáme citrónovou šťavou a posolíme vegetou.
    Šampiňónové stopky spolu s vydlabanou zmesou z klobúčikov posekáme na drobno.
    Na drobno tiež posekáme jednu cibuľku a pár plátkov šunky. Na panvici osmažíme ako prvú cibuľku a pridáme šampiňónovú zmes.
    Dusíme asi 10 minút.
    Potom pridáme ešte posekanú šunku.
    Podusíme pár minút.
    Dodáme ešte Bambino syr a premiešame.
    Toto je hotová zmes, ktorou naplníme šampiňónové klobúčiky.
    Do dobre maslom vymasteného jenského skla na spodok poukladáme uvarené zemiaky.
    Na ne poukladáme naplnené hlavičky šampiňónov.
    Na každú túto hlavičku dáme jednu polievkovú lyžicu kyslej smotany a na 30-40 minút dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
    Nastrúhaný syr nasypeme tesne pred záverom pečenia na plnené klobúčiky.
Top